onsdag 4 juli 2012

Simsalabim..

Jag vill ha ett trollspö. Åh så jag skulle trolla! Läser en del bloggar.. En del med fina bilder från deras fina hem och fina sommarhus på Gotland. Husen utan klädhögar. Familjerna som aldrig får reklam, vanlig post eller köper dagstidningar. Barnen har inga leksaker. De få designprylarna de har förvaras i fina förvaringslådor, på deras rum! Och deras märkeskläder hänger på likadana galgar, eller prydligt hopvikta, i garderober och lådor. Smutsiga kläder lägger de antagligen i tvättkorgen. Eller så smutsar de aldrig ner sig.  Familjerna  har mysig “bullfrossa” på någon bild. Då ser det ut såhär; fyra bullar upplagda på ett dyrt fat, på en blankpolerad svart bordsskiva i ett kök där allt är svart, vitt och grått. Möjligen en accentfärg. Två barn i rena snygga kläder väntar förväntansfullt på att ta en bulle var.

När vi har “bullfrossa” är det bullar i en påse från frysen, nerslängd på ett överbelamrat köksbord där furuskivan har tydliga spår efter hack med gafflar och dylikt. Det är lutande högar med tidningar, post och fina teckningar huller om buller. Det är disk som inte fått plats i diskmaskinen som ingen plockat ur än. Det är ungar som lystet slänger sig över bullarna. Och. Det är pärlsocker överallt!! 

Men så tänker jag som så. Att säkert så har de innan fotot tagit en golvskrapa och karat undan allt som låg på golvet in i nästa rum. Det som var på bordet kanske stuvades undan ner i diskhon eller nån annan stans där det inte kommer med på bilden. Nog måste det vara så! De kan inte leva i så kliniskt prydliga hem..?! Eller också säger de simsalabim och viftar lite med trollspöt…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!