lördag 2 januari 2010

Jul och Nyår

Nytt år och nya upplevelser=) Julen passerade lugnt förbi. Julafton firades hemma i lugn och ro med barn och mågar. Förmiddagen inleddes med “grötlunch” och julklappar tillsammans med Sofia, Johanna och Ewa. De fortsatte firandet hos Ewa och Jan. Vår dag fortsatte med mat och julklappsutdelning tillsammans med Sara och Elin som anlände från Bingsjö där de tillbringat ett par dagar med pappa Micko och Pia. Mot kvällningen dök deras killar Jocke och Kristoffer samt Kristoffers bror Johan upp och det blev sällskapsspel och lite sång och musik =) Trevligt, trevligt!

Juldagen for vi vidare till Brunnsberg och anslöt oss till syster yster med familj som redan installerat sig hos “mormor”. Där blev det dans kring granen i bystugan med godispåsar till barnen från det tjugotalet tomtar som dundrade in till sedvanlig dans. Där spelade pappa med Kritzers,  iklädda tomteluvor såklart. Fanny ville inte dansa (lite rädd för tomtarna och med långdragen förkylning med hosta) Lova dansade tillsammans med Sara och kusin Oskar med mamma Malin, men när tomtarna dundrade in och stampade hårt i golvet och hoppade vilt, då valde hon att titta på dansen på avstånd. (Brunnsbergstomtarna är vida kända för sin vilda juledans kring granen, som för övrigt är fastknuten i taket för säkerhets skull)

PICT0876PICT0878 PICT0889 PICT0896PICT0899 

Juldagskvällen var lugn med mat och lite sällskapsspel innan det  bryskt avbröts av en tur till akuten med Lova. Lova, Fanny och kusinen Evylina skulle sova i mormors utdragssoffa. Där var det förstås lite bus innan läggdags och Lovas armbågsled blev dragen ur led (för andra gången i hennes liv) Hon har tydligen lätt för just den här skadan. Efter lite väntan, röntgen och ytterligare väntan, och ett försök av en läkare att dra armen rätt så dök tack och lov Lovas förra läkare upp och med ett enkelt handgrepp vred han leden i rätt läge och vi kunde åka hem, i storm och snöyra. Lova sov som en stock efter äventyret och var bara att bära in i sängen. Då var klockan vid fyra på annandagens morgon och vi övriga stupade också i säng.

Nyåret firades  i hemmets lugna vrå. Sara och Jocke var på kryssning. Elin firade med sina kompisar och Sofia och Johanna firade med sina kompisar. Kvar var vi med småttingarna. Det blev lite memoryspel och en pulkapromenad vid elvasnåret, vilket de tyckte var “ett riktigt äventyr” De höll sig tappert vakna till tolvslaget då vi smällde av lite raketer och skålade in det nya året. Sen var det lite soffamys med varm oboy i soffan och ganska omgående gonatt ;)

PICT0906   

PICT0908PICT0909

Nu ser vi fram emot ett nytt år… Det är ju så, att det känns lite som en nystart, eller hur? Har man klantat sig, så har man liksom chans att rätta till det nu. Att göra på ett nytt vis. Löftena man gav vid förra årets början kan man ge på nytt igen. Ny chans! Här ges dock inga löften. Och året får gärna bli som det förra. Tycker att vi får tacksamma, att vi har det så bra. Vi saknar egentligen ingenting. Det vi önskar är väl i så fall en riktigt varm och fin sommar!!! För övrigt är vi nöjda…nåja, vi kanske struntar i den här evighetsförkylningen med evighetshostan ifall det är möjligt…

Ett riktig gott nytt år önskar jag till er alla som läser min blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!