söndag 27 oktober 2019

Värme

När man sitter där och inte bryr sig att det ösregnar, stormar och åskar. Man njuter av ett glas vin och lite kortspel med familjen. I rottingstolar runt ett bord, under tak, där vid poolen.  Livet är där, just då och man behöver inget annat. Man behöver inte ett hus med ett fullsmockat förråd, ett garage med allt instuvat förutom en bil. Man behöver inte en vind full med kartonger med allt möjligt som man inte saknar i. Man behöver inte garderober fulla med med kläder som inte används. Det är så mycket som man inte behöver...

Det man egentligen behöver för att få frid och ro i sitt sinne är ju faktiskt havet..med sitt salta vatten som gungar dig..sanden under tårna.. lite mat. Badkläder, en shorts .. nån t-shirt. En varm tröja när det kyler. Och så det lilla kruxet, ett jobb för att få in lite kulor till brödfödan.

Jagar för mycket, efter för mycket.? Så tänker vi alltid när vi befinner oss på de här underbara platserna. När inget annat existerar än att njuta livet, då får man perspektiv...man börjar fundera vad det är man jagar. Varför tragglar man vidare i kylan som man hatar, för att få ihop pengar så att man har råd att åka till havet, solen, värmen som man älskar, njuter av, mår så bra i.. där till och med åskvädret är njutning. Varför säljer man inte rubbet och drar? Vad är det som håller en tillbaka? Vilka är målen som hägrar?

Människan är en konstig varelse....





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar!